Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu ‘kansız’ kaldı!.. Son çare sosyal medya
Kan stokları azaldı, vatandaşlar hasta yakınları için sosyal medyadan kan arayışına giriyor
Fas'taki büyük deprem kamerada...
Fas'ın El-Huz bölgesinde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde 632 kişi hayatını kaybetti, 329 kişi yaralandı. Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, depremin “ülke tarihinde son yüzyıldaki en güçlü deprem” olduğunu açıkladı. Fas'ta meydana gelen deprem anı kameralara yansıdı...
Kastamonulu başkan, ‘Şöhretler Karması’ ile sahaya çıktı
Kastamonulu hemşehrimiz Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın yanısıra, eski ünlü futbolcuların da yer aldığı 'Şöhretler Karması' ile birlikte maç yaptı.
Kızılay'dan kan bağışı çağrısı
Kastamonu Kızılay Kan Bağış Merkezi, artan sıcaklıklar dolayısıyla kan bağışlarının azaldığını, bu sebeple de vatandaşları Kan Bağış Merkezi'ne kan bağışında bulunmaya çağırdı.
Abana can vermeye gidiyor
Türk Kızılay Kastamonu Kan Bağışı Merkezi tarafından Abana Meydanında kan bağışı kampanyası başladı.
Kızılay Bozkurt’tan 2 Gün Kan Toplayacak
Türk Kızılay’ı, 6 Temmuz Perşembe ve 7 Temmuz Cuma günü Bozkurt Meydanı’nda kan toplayacak.
Türk Kızılay’a kan bağışı nasıl yapılır? kan bağışı yapmak isteyenler ne yapmalı?
Kan bağışı yapmak, hayatlara umut ve yaşam veren can alıcı bir eylemdir. Türk Kızılay da bunun için birçok noktada hizmetlerini sürdürüyor. Peki kan bağışı yapmak isteyenleri nasıl bir süreç bekliyor? soruların cevapları Haberimizde.
Kızılay kan bağışı için Cide'deydi
Kızılay Kastamonu Kan Bağış Merkezi Cide ilçesinde kan bağış etkinliği düzenledi. Cide pazar yerinde kurulan mobil kan bağış aracını ziyaret eden Cide Kaymakamı Tuncay Karataş, kan bağışında bulunan vatandaşlarla sohbet ederek, ilçe halkını kan bağışına davet etti.
Kastamonu halkı kan bağışında buluştu
Gönüllülük esasına bağlı kan bağışı hayat kurtarırken kan stoklarının Türkiye genelinde hızla azalması üzerine Kastamonu Kızılay, 15 Nisan 2023 Cumartesi günü iftardan sonra Kan Bağışı Kampanyası düzenledi.
Oruçlu vatandaşlar için iftar sonrası kan bağışı kampanyası
Kastamonu'da Ramazan ayında oruç tutan vatandaşlar, iftar sonrası gece saatlerine kadar devam eden kan bağışı kampanyasına destek vermek için kan bağışı merkezlerinin yolunu tutuyor.
Kızılay'dan kan stoklarıyla ilgili kritik açıklama
Türk Kızılay, yapılan kan bağışı çağrısının cevapsız kalmadığını ve ulusal kan stoklarının yeniden yükselme eğiliminde olduğunu bildirdi.
KIZILAY'IN KAN STOKLARI KIRMIZI ALARM!
Kızılay'ın kan stoklarının azalması nedeniyle kalp ameliyatlarının ertelendiğine dair haberlerin ardından Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Depremlerin hemen ardından Kızılay'ın bir derneğe çadır sattığının ortaya çıkması sonrası tepkilerin odağına oturan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ı istifaya çağıran Destici, "Kızılay Başkanı kurumsal yapıya zarar verdiğini idrak ederek görevi ehline bırakmalıdır." dedi.
Kızılay Başkanı'na tepki: 'İstifa et kan verelim'
Kızılay, kan stoklarındaki ciddi azalışı duyurarak bağış çağrısında bulunmuştu. Büyük deprem felaketi sırasında çadır skandalıyla gündeme gelen Kızılay'ın kan stoklarının erimesi Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın tekrar eleştirileri üzerine toplamasına neden oldu. Sosyal medyada "İstifa et, kan verelim" yorumları yapılırken Gazeteci Fatih Altaylı'nın yazısında tepki gösterdiği Kınık hakkında kullandığı ifadeler dikkat çekti.
Kızılay'ın 3 günlük kan stoku kaldı
Türk Kızılayı, ulusal kan stoklarının asgari seviyenin altına düştüğünü duyurmasının ardından Genel Müdürü Saim Kerman'dan da bir açıklama geldi. 3 günlük kan stoklarının kaldığını belirten Kerman, kan satışı yapıldığını iddialarına da "Söz konusu değil." yanıtını verdi.
Kızılay'dan 'kan' çağrısı
Ulusal kan stokları asgari seviyenin altına düştü
Kızılay'dan 'kan bağışı' çağrısı
Kızılay'dan ramazan ayının başlamasıyla kan stoklarında ciddi oranda düşüş yaşandığı belirtilerek, gönüllülere kan bağışı çağrısında bulunuldu.
Tosya’da depremzedeler için 450 ünite kan toplandı
Tosya ilçesinde, depremzedeler için başlatılan kan bağışı kampanyasında 450 ünite kan bağışı yapıldı.
Bu yarayı da sararız!
Türkiye, 6 Şubat 2023 tarihinde 9 saat arayla merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık (7.7) ve Elbistan (7.6) olan iki büyük depremle sarsıldı. 11 ilde büyük bir yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem, tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Yaşanan depremler nedeniyle 42 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybetti, 110 bine yakın kişi de yaralandı. Tarihte görülen en büyük kara depremi olarak kayıtlara geçen Kahramanmaraş depremleri, “asrın afeti” olarak isimlendirildi.
‘7’den 77’ye seferber olduk’
Vali Avni Çakır, Türkiye Muhtarlar Derneği (TMD) Kastamonu Şubesi 12’nci Olağan Genel Kurulu’nda Kahramanmaraş merkezli 11 ilin etkilendiği depremlerde ilimizden bölgeye giden yardımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.
"Birlik ve beraberlik bizim kanımızda var"
Kastamonu Fenerbahçeliler Derneği tarafından enkaz altından kurtulanlar için kan bağışı kampanyası başlatıldı.
"Koruyucu aşılar sevk edildi"
Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkımın ardından afet bölgesine tıbbi destek ve sağlık personel takviyesi sağlandı. Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından afet bölgesinde, hipotermi, sıvısızlık, mevcut barınan hastalıklar, enkaz altında geçirilen travmalar, toz solunması gibi durumlara ilişkin ölümlerle karşılaşılabileceği belirtildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ortaya çıkabilecek bulaşıcı hastalıklara karşı koruyucu aşıların sevk edildiğini de dile getirdi.
Kastamonu Ülkü Ocakları Yaraları Sarmak İçin Deprem Bölgesinde
Kastamonu Ülkü Ocakları, temsilcileri depremzedelere destek olmak sebebiyle afet bölgesine gitti.
Kastamonu’dan deprem bölgesine 59 tır yardım
Kastamonu'dan 'asrın felaketi'nin yaşandığı deprem bölgesine 59 tır yardım malzemesi gönderildi.
Kastamonu Kahramanmaraş depremi için konuştu
Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, Türkiye'nin 10 şehrinde ve Suriye'de binlerce insanın ölümüne neden oldu. Kastamonu'daki vatandaşlara bugün duygu ve düşüncelerini almak için mikrofon uzattık. Detaylar haberimizde...
Kastamonu Ülkü Ocakları deprem bölgesinde
Kastamonu Ülkü Ocakları yaraları sarmak adına deprem bölgesine gitti. Kastamonu Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Yiğit ve beraberinde Çatalzeytin, Bozkurt, Devrekani İlçe Başkanları ile mensupları, afet bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor.
Vatandaşlar kan bağışında
Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Kastamonu'da çok sayıda vatandaş Kızılay'a kan bağışında bulundu.
Belediye’den kan bağışı duyurusu
Afet bölgesine gönderilmek üzere Kastamonu'da kan bağış kampanyası başlatıldı. Kastamonu Belediyesi vatandaşları başlatılan bu kan bağışı kampanyasına davet etti. Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan mobil kan aracı önünde vatandaşların kan bağışında bulunmak için yoğunluk oluşturduğu görüldü.
“Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır”
29 Ekim 4 Kasım Kızılay Haftası dolayısıyla AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanlığı tarafından kan bağışı etkinliği düzenlendi. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel; “Azalan kan stoklarına dikkat çekmek amacıyla kan bağış organizasyonu düzenledik. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizi de kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Kan, acil değil sürekli bir ihtiyaçtır” ifadelerine yer verdi.
Cide'de jandarmadan kan bağışı
Cide İlçe Jandarma Komutanlığı personelleri Kızılay'a kan bağışında bulunarak tam destek verdi.